MICROMEGA s ponosom predstavlja MyDAC, prvi produkt iz nove serije MyRange. Celotna serija bo imela 5 produktov, katerih razvoj in izdelava bo v celoti v Franciji. Dokončni razvoj celotne serije je predviden v naslednjih dveh do treh letih.


MyRange serija bo :

- audiophilski USB D/A pretvornik

- MM/MC gramofonski ojačevalec

- ojačevalec za slušalke

  1. -brezžični mrežni glasbeni predvajalnik

  2. -integrirani ojačevalec


Kot vsi ostali produkti je tudi MyRange s ponosom načrtovani in izdelani v Franciji.

ARIS JABOLKO d.o.o., PE Saveljska cesta 61, Ljubljana, GSM: 040 397 527

www.aris-jabolko.si

info@aris-jabolko.si

HIGH END 2012:

micromega predstavi MyDAC converter – Made in France, not China


MICROMEGA MyDAC, ki je bill prvič predstavljen na HIGH End 2012 sejmu v Münchnu, je kompakten digitalni analogni pretvornik.

Toda navkljub izredno konkurenči ceni in zelo konkurenčni specifikaciji, MyDAC ni tipičen izdelek, ki se prodaja s police ali je izdelan na Kitajskem.

MICROMEGA je ponosna, da je naprava v celoti zasnovana in izdelana v Franciji.Novi model je v črni ali beli barvi in ponuja optični in električni digitalni vhod in USB vhod za povezavo z računalnikom. Ta omogoča asinhrono povezavo do 192kHz/24-bit in izbiro med USB 1.0 ali 2.0Deluje z vsakim Mac računalnikom brez dodatnih gonilnikov, za Windows računalnike pa so na voljo gonilniki na internetni povezavi: Micromega_DriverSetup_v3.40.0.exe.zipGalvanska izolacija od ostalih vezij preprečuje šum na USB vhodu in avdio izhodu. Očitna razlika pred konkurenco ni samo v ceni in kraju izdelave, ampak zelo velik povdarek zasnovi napajalnega dela.


Namesto, da bi uporabili kot je to običajno, univerzalno nizkonapetostno napajanje preko zunanjega adapterja, je MICROMEGA zasnovala MyDAC z notranjim napajanjem in to z ločenima napajanjema za digitalni in avdio del.


Napajalnik je zasnovan kot zelo hiter in z zelo nizkim šumom in kot na audio poti signala niso uporabljeni kondenzatorji, le ti prav tako niso uporabljeni v avdio poti napajalnega dela.


Priključitev na električno omrežje je preko standardne vtičnice na zadnji strani MyDAC-a, ki lahko deluje na napetosti od 85v na 265V.


Upravljanje z MyDAC je preprosto. Z enim samim aluminijastim vrtljivim stikalom na prednji plošči, izbiramo med tremi načini delovanja: pripravljenost / USB vhod / koaksialni vhod / optični vhod, LED pa označuje vhod v uporabi.


Kot je načrtovano je MyDAC prvi od številnih podobnih kompaktnih komponent iz MICROMEGA. Na sejmu so bili poleg delujočih MyDAC, razstavljeni tudi prototipi ojačevalecev za gramofon in slušalke.