Spoznajte CANTON

Modern Design

Sodobna zasnova

Vizualno in tehnično smo prenovili serijo vrhunskih zvočnikov Vento. Zaradi sodobne zasnove z diskretno ukrivljenimi stranskimi ploščami, zaobljenimi robovi ohišja in visokokakovostnimi površinami s popolnim zaključkom so novi zvočniki Vento zelo samozavestnega videza. Harmonično oblikovani vrhunski zvočniki ponujajo popolno ravnovesje med plemenito privlačnostjo, brezčasno eleganco in zmogljivo zmogljivostjo. To omogoča univerzalno uporabo modelov Vento in so obogatitev najrazličnejših bivalnih prostorov.

Versatile real wood surfaces

Površine iz pravega lesa

Sodobno oblikovani in brezčasno elegantni modeli zvočnikov Vento se zaradi različnih površin ohišij, ki so na voljo, dobro znajdejo v različnih notranjih prostorih. Hkrati ohišja novih Vento izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti izdelave in dotika. Vrhunski zvočniki so na voljo v belih in črnih lakih "visokega sijaja" ter v temnem ali svetlem orehovem furnirju iz pravega lesa. Zaradi popolne površinske obdelave večplastno lakiranih modelov Vento so zvočniki videti še posebej elegantno in prefinjeno.

New Titanium Graphite Chassis

Nove membrane iz titanovega grafita

Na področju srednjih in nizkih tonov serija Vento uporablja na novo razvite zvočnike, ki so vizualno prepoznavni po membranah iz titanovega grafita. Gonilniki zvočnikov so s svojimi matiranimi bleščečimi membranami iz titanovega grafita videti diskretno elegantni in dajejo zvočnikom Vento plemenit videz. Brezhibno se ugnezdijo v visoko sijajno lakirane pregrade brez vidnih vijačnih povezav. Hkrati naša tehnologija dvojnih stožcev in valovnih oblog, ki zmorejo posebno velike vzgibe, zagotavlja impresivne dinamične zmogljivosti.

Ceramic tweeter chassis

Keramična membrana visokotonca

V novih modelih Vento uporabljamo le najboljše tehnične komponente, kot so naši akustično optimizirani visokotonci z membrano iz aluminijevega keramičnega oksida. Sistemi visokotonskih zvočnikov z zmogljivimi pogoni ter posebej lahkimi in togimi kupolami visokotonskih zvočnikov so bili v neštetih poslušanjih zvočno izpopolnjeni. Akustično odlične lastnosti so optimizirane z natančno izračunanimi in oblikovanimi prenosnimi sprednjimi ploščami, ki izpopolnjujejo sevalno vedenje.

New gold-plated Terminals

Novi pozlačeni priključki

Priključki za zvočnike v novih modelih Ventos so bili vizualno in tehnično preoblikovani, da bi zagotovili kar največjo prevodnost. Trdni vijačni priključki, ki so glede na model Vento zasnovani v enojni ali dvožični izvedbi, lahko sprejmejo kable s presekom do 10 mm2 in ponujajo možnost priključitve zvočniških kablov z banana vtiči ali viličastimi mostički. Obsežno dimenzionirani kabelski mostički v terminalih za dvožično napeljavo in visokokakovostne komponente zagotavljajo dolgotrajen stabilen stik in popoln razvoj zvoka vaših novih zvočnikov Vento.

Elegant floating Base construction

Elegantna konstrukcija "floating Base"

Samostoječi zvočniki nove serije Vento so kljub večjim ohišjem z večjo uporabno notranjo prostornino še posebej elegantnega videza. To ni le posledica harmoničnih proporcev ohišja. Na novo smo zasnovali osnovno konstrukcijo, tako da se zdi, da novi talni zvočniki Vento elegantno lebdijo nad osnovnimi ploščami. Da bi to dosegli, smo masivne kovinske stožce premaknili nazaj in navznoter. Nova osnova zagotavlja eleganten videz in hkrati trdno podlago, na kateri talni zvočniki varno stojijo.

Magnetic Fabric cover

Magnetne prevleke iz blaga

Inovacije serije Vento se nadaljujejo z visokokakovostnimi prevlekami iz blaga. Po potrebi zakrivajo neposreden pogled na tehnologijo in se na pregrade pritrjujejo z močnimi magneti. Ravne plošče na vrhu in diskretno ukrivljene plošče na dnu zagotavljajo nevsiljiv in umirjen videz. Zaradi ravne zasnove se zvočno nevtralne tkaninske plošče harmonično prilegajo pregradam. Vsi naši zvočniki Vento so opremljeni z neopaznimi črnimi prevlekami iz blaga, ki ne vplivajo na zvok vrhunskih zvočnikov.

High quality Crossover

Visokokakovostna kretnica

Da bi optimizirali reprodukcijske lastnosti zvočnikov Vento, se v kretnicah uporabljajo samo komponente, izbrane zaradi kakovosti zvoka in z najmanjšimi tolerancami. Visokokakovostne jedrne tuljave in filmski kondenzatorji, izdelani v Nemčiji, zagotavljajo posebno dobro serijsko skladnost in nizke tolerance. Posebno napetostno stabilnost dosežemo z optimalno dimenzioniranimi komponentami z zadostnimi rezervami za zelo dinamično reprodukcijo z najnižjim možnim popačenjem.

SMART VENTO

Novo razviti modeli zvočnikov serije Vento navdušujejo z ostro oblikovanimi robovi in diskretno ukrivljenimi stranskimi ploščami. Zvočniki Smart Vento uporabljajo novo razvite mebrane iz titanovega grafita. V kombinaciji z zmogljivimi digitalnimi ojačevalniki z močjo do 600 W na zvočnik zagotavljajo dinamičen zvok. S sodobno brezžično tehnologijo Smart Wireless lahko sistem po želji razširite tudi brezžično.

 • Pametna brezžična tehnologija
 • Brezžični prenos signala med zvočniki
 • Možnost razširitve na komplet za domači kino z izdelki Smart
 • Dolby Audio in DTS Digital Surround
 • Membrane iz titanovega grafita v nizkih in srednjih tonih
 • Keramični sistem visokotonskih zvočnikov
 • Tehnologija Wave-surround
 • Brezvijačni aluminijasti obročki z diamantnim brusom
 • Pokrov iz tkanine z magnetno pritrditvijo
 • Vgrajen zaslon LED
 • Površine ohišja: bela "visok sijaj”, črna "visok sijaj”, temni oreh "visok sijaj”, svetli oreh "visok sijaj"
 • Ustrezno stojalo za zvočnike: LS 860 (opcija)

GLE 100

Trosistemski samostoječi zvočnik
Mebrane: Titan
Frekvenčno območje: 20…40.000 Hz
Nominalna moč: 220 W
Glasbena moč: 380 W
Nominalna impedanca: 4...8 Ohm

Dimenzije (ŠxVxG): 26 x 116 x 40 cm
Teža: 33,0 kg

Barva: črna, bela, makassar

Cena:  699,00 EUR za kos

Cene z vključenim DDV

Power Sub 12

Aktivni brezžični kompaktni zvočnik
Zasnova zvočnika: Bas-refleks s pasivno membrano
Mebrane: Titan (Wave-surround)
Frekvenčno območje: 20…200 Hz
Glasbena moč: 380 W
Zvočniške enote: 1 x 308 mm nizkotonska enota
Frekvence prehoda: 50...200 Hz (nastavljivo)

Dimenzije (ŠxVxG): 36 x 47,5 x 50 cm
Teža: 24,0 kg

Barva: črna, bela

Cena:  389,00 EUR za kos

Cene z vključenim DDV

Smart Amp 5.1 Gen 2 (2021)

Multiroom ojačevalnik za stereo in domači kino z močjo 600 W
Kanali: 6 pasivnih kanalov in 8 brezžičnih kanalov
- Smart brezžična tehnologija *1
- Dolby Atmos in DTS-HD
- AirPlay2, Chromecastbuilt-in in SpotifyConnect
- Predojačevalnik za več prostorov
Povezave: Bluetooth®, WiFi, LAN (RJ45), 3x HDMI vhod (4K, 3D, HDR, HDCP2.2, CEC), 1x HDMI izhod (eARC, 4K, 3D, HDR, CEC),
S/PDIF TOSLINK, S/PDIF (Cinch), Stereo (Cinch),
Izhodi za zvočnike: 6 (5 kanalov L/R, 1x nizkotonec)

Barva: črna

Cena:  849,00 EUR za kos

Cene z vključenim DDV

Smart Soundbox 3

Aktivni brezžični kompaktni zvočnik
- Smart brezžična tehnologija

- Optimizacija digitalnega zvoka
- Izjemen in navdušujoč zvok z Dolby Atmos
- Predvajanje glasbe in nastavitve prek AirPlay 2, vgrajenega Chromecast in Spotfiy Connect.
- Možnost razširitve na domači kino Smart okolju.
- Predvajajte skupaj ali ločeno v različnih sobah.
Sistemska moč: 120 W na zvočnik
Povezave: Bluetooth®, Wifi, LAN RJ45, AUX vhod
Brez vgrajenih mikrofonov

Barva: črna, bela

Cena:  389,00 EUR za kos

Cene z vključenim DDV

Smart Townus 2

Aktivni brezžični kompaktni zvočnik
- Smart brezžična tehnologija
- Optimizacija digitalnega zvoka
- Dolby Audio in DTS Digital Surround
Sistemska moč: 350 W na zvočnik
Zasnova zvočnika: 2-sistemski, bas-refleks
Mebrane: Titan (Wave-Sicke)
- Frekvenčno območje: 27…30.000 Hz
Zvočniške enote:
- 1 x 154 mm srednje-nizkotonska enota
- 1 x 25 mm visokotonska enota
Frekvence prehoda: 350 Hz
Povezave: 1 x analogni vhod (chinch), 1 x vmesnik Bluetooth® 3.0 (apt-X® dekodiranje za prenos v kakovosti CD), 1 x digitalni vhod (koaksialni), 1 x digitalni vhod (optični), 1 x vhod USB s tehnologijo XMOS®, 1 x XLR (uravnotežen)
Dimenzije (ŠxVxG): 19 x 35 x 28 cm
Teža: 6,0 kg

Barva: črna, bela, oreh

Cena:  1.500,00 EUR za par (črna, bela)

Cena:  1.600,00 EUR za par (oreh)

Cene z vključenim DDV

Townus 90

Trosistemski samostoječi zvočnik
Zasnova zvočnika: 3-sistemski, bas-refleks
Mebrane s Titanovo tehnologijo, keramični visokotonec
Frekvenčno območje: 20…40.000 Hz
Nominalna moč: 150 W
Glasbena moč: 300 W
Zvočniške enote: 2 x 174 mm nizkotonska enota, 1 x 174 mm srednjetonska enota, 1 x 25 mm visokotonska enota
Frekvence prehoda: 170 / 3200 Hz
Nominalna impedanca: 4...8 Ohm
Dimenzije (ŠxVxG): 25 x 105 x 36 cm cm
Teža: 24,00 kg

Barva: črna, bela, oreh

Cena:  1.299,00 EUR za kos (črna, bela)

Cena:  1.399,00 EUR za kos (oreh)

Cene z vključenim DDV

POUDARKI SERIJE VENTO

Serija vrhunskih zvočnikov Vento je vizualno in tehnično impresivna s svojo sodobno zasnovo, diskretno ukrivljenimi stranskimi ploščami in novim stilom z ostrimi robovi. Visokokakovostno izdelane in zelo trdne omarice v popolni "visoko sijajni" obdelavi omogočajo, da se zvočniki kombinirajo s katerim koli visokokakovostnim slogom notranjosti. Tako so modeli Vento vsestransko uporabni - so obogatitev za najrazličnejše dnevne sobe ali zasebni domači kino.

Sodobna zasnova

Novo serijo Vento vizualno odlikuje še bolj razvita osnovna oblika. Nova oblika loka zagotavlja večjo notranjo prostornino in večjo pasovno širino v nizkofrekvenčnem območju. Zaradi tega imajo novi zvočniki Vento še bolj izoblikovan in čist zvok. V kombinaciji z novo obliko z ostrimi robovi zvočniki Vento zagotavljajo sodoben dizajn in jih je mogoče prilagodljivo kombinirati s katerim koli kakovostnim slogom notranjosti.

Membrane iz titanovega grafita

V srednjem in nizkem razponu serija Vento uporablja novo razvite membrane iz titanovega grafita. Novi zvočniki temeljijo na titanovih gonilnikih, uporabljenih v prejšnjih modelih Vento. Z manjšo težo so novi titan-grafitni gonilniki zelo togi in imajo odlične dušilne lastnosti. Rezultat: zvočniki zvenijo dinamično in hkrati čudovito sproščeno

Nova zasnova podnožja

Nova zasnova podstavka daje novim samostoječim zvočnikom Vento eleganten lebdeč videz. Za to so bili masivni kovinski stožci pomaknjeni nazaj in navznoter. Nova podlaga zagotavlja sodoben videz in hkrati trdno podlago, na kateri zvočniki varno stojijo. Poleg tega magnetne prevleke iz blaga, ki so na vrhu ravne, na dnu pa diskretno ukrivljene, po potrebi zakrijejo neposreden pogled na tehnologijo.

Serija vrhunskih zvočnikov Vento je vizualno in tehnično impresivna s svojo sodobno zasnovo, diskretno ukrivljenimi stranskimi ploščami in novim stilom z ostrimi robovi. Visokokakovostno izdelane in zelo trdne omarice v popolni "visoko sijajni" obdelavi omogočajo, da se zvočniki kombinirajo s katerim koli visokokakovostnim slogom notranjosti. Tako so modeli Vento vsestransko uporabni in so obogatitev za najrazličnejše dnevne sobe ali zasebni domači kino.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako je z dostavo in prevzemom Canton opreme?

Za vse samostoječe zvočnike in komplete za domači kino se lahko kupec dogovori za dostavo na stroške ARIS Jabolko d.o.o..

Kaj je na kratko Smart brezžična tehnologija?

Canton Smart je brezžično omrežje, ki omogoča priključitev dodatnih pametnih zvočnikov (v takoimenovani Cantonet): deluje na 5 GHz / 2 zvočna kanala 24Bit/96kHz / 3-8 zvočne kanale 16Bit/48kHz.